Itthon hvg.hu 2021. január. 26. 11:39

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Utoljára talán a Roncsfilmben lehetett ilyet látni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a két nőnek és két férfinak a letartóztatását, akiket társtettesként felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak.

A Fővárosi Törvényszék közleményéből egy egészen elképesztő sztori bontakozik ki. Azt ott leírtak szerint két férfi rendelt két prostituáltat a budapesti lakásukba, akik az érkezésük után egyből elkértek tőlük 60-60 ezer forintot. Viszont ezért nem kaptak semmilyen "szolgáltatást", ráadásul még a telefonjaikat is ellopták a hölgyek, akik ezután le akartak lépni. Hogy ne menjenek el, illetve hogy megkapják, amit rendeltek, az egyik férfi netbankon keresztül még átutalt az egyik nőnek további 65 ezer forintot, de ez sem segített a helyzeten.

A gyanú szerint, amikor a két férfi észrevette, hogy a telefonjaik eltűntek, nem akarták kiengedni a prostituáltakat a lakásból. Az egyik nő erre pisztolyt rántott, és mellé erősítést is hívtak. Kisvártatva megjelent két férfi ismerősük is, akik elkezdték rugdosni a bejárati ajtót, miközben azt kiabálták a benti levő két férfinak, hogy ha nem engedik be őket, akkor meg fognak dögleni.

Az egyik nőnek sikerült közben kimásznia a társasház folyosójára nyíló ablakon, előkerült egy 40 centis tőr is, amivel az egyik kint levő férfi, a benti felé szúrt, de az résen volt és elkerülte a döfést. Közben a másik nő is kimászott az ablakon. A másik erősítésként hívott férfi ekkor elkérte a pisztolyt az egyik nőtől és az ablakon keresztül belőtt az egyik sértett feje felé. Ezután távozott a két nő és a két férfi.

A törvényszék szerint az ellopott értékek egy részét a rendőrség lefoglalta, a gyanúsítottak, pedig akár 5-10 év közötti szabadságvesztésre számíthatnak, ha bebizonyosodik a bűnösségük.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta mind a négy gyanúsított letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik jelentettek be fellebbezést.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról