Itthon hvg.hu 2021. január. 14. 19:47

Infektológus: Színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

Csilek András szakorvos szerint nagyon rossz üzenete lenne az egyszeri pénzjuttatásnak.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Enyhült a tempó a COVID-ellátásban a, sokkal jobb a helyzet, mint ősszel vagy decemberben volt, beértek a korlátozó intézkedések – mondta Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara BAZ megyei Területi Szervezetének elnöke, infektológus szakorvos az ATV-nek.

A járványban elhunyt egészségügyi dolgozókról azt mondta, 51 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban, de ez nem hivatalos adat. A MOK csak azokról tud beszámolni, akikről a hozzátartozók közölték.

A Momentum javaslata is szóba került, hogy kapjon 100 ezer forintot mindenki, aki beoltatja magát a koronavírus elleni vakcinával. A szakorvos szerint ez a felvetés színtiszta demagógia. Ezen az alapon azért is lehetne fizetni, hogy valaki leszokjon a dohányzásról vagy letegye az alkoholt – mondta.

Kifejlesztették ezt az oltást nagyon rövid időn belül, ami hatalmas előny, ezt beszerzik és ingyenes be is adják azért, hogy ne legyünk betegek, és még fizessenek is érte?

– tette fel a kérdést.

Csilek András úgy gondolja, az egyszeri pénzjutattatásnak egy olyan rossz üzenete is lehetne, hogy akkor a csecsemőknek a kötelező védőoltásért is fizetni kell.

Csilek András infektológus: Van az emberi szenvedésnek egy olyan foka, amit nem szabad megmutatni

A hvg.hu olvasói Év embere-díjat adtak nekik, tavasszal az egész ország tapsolta őket, de arról, valójában milyen volt orvosként átélni az elmúlt egy évet, kevesen beszélnek. Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj Zemplén megyei területi szervezetének elnöke március óta a frontvonalban ápolja a koronavírusos betegeket.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.