Itthon MTI 2021. január. 08. 11:38

Fiatalkorú erőszakolt meg egy nőt a három kisgyereke előtt

A fiatal egy ismerősére támadt rá. Szexuális erőszak miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A bűncselekmény elkövetésekor, tavaly májusban még csak 17 éves férfi a Debreceni Törvényszék közleménye szerint ittas volt, amikor hátulról megtámadta a három kiskorú gyerekével sétáló 33 éves ismerősét. Ötéves fia a nő kerékpárjára szerelt gyerekülésben ült, amit a férfi kitépett a kezéből, és a gyerekkel együtt felborította. Azután a nőt az út melletti füves részen a földre lökte, levetkőztette és megerőszakolta.

A nő próbált ellenállni, segítségért kiabált. Két kisebb gyereke a közeli otthonuk irányába szaladt segítséget kérni, 11 éves lánya pedig sokkos állapotban felhívta a segélyhívót.

A férfi erre elmenekült a kerékpárjával, a helyszínre érkező rendőrök viszont pár óra múlva elfogták. Azóta javítóintézetben van letartóztatásban.

A Püspökladányi Járásbíróság fiatalkorúak bírája által vezetett tanácsa csütörtökön távmeghallgatás után fenyegetéssel és erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A tanács szerint a súlyos büntetést a bűncselekmény elkövetésének „kirívóan durva, gátlástalan, útonállásszerű” elkövetési módja indokolja, „hiszen a vádlott ösztönszerű vágyainak kiélése során teljes mértékben közömbös volt aziránt, hogy mindeközben egy általa is ismert családanyát, gyakorlatilag három kiskorú gyermeke szeme láttára erőszakol meg a nyílt utcán”.

A bíróság a férfi megbánását sem tekintette őszintének és meggyőzőnek, miután a róla készült javítóintézeti vélemény és jellemzés szerint még most is igyekszik cselekményét elbagatellizálni.

A bíróság ítélete nem jogerős, mert a férfi és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezést jelentett be. A férfi a másodfokú eljárásig továbbra is letartóztatásban marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról