Itthon hvg.hu 2020. november. 22. 11:12

Momentumos politikust igazolt a DK

Benedek Szilveszter veszprémi agrármérnök.

Benedek Szilveszter agrárszakember csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz - jelentette be vasárnapi online sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Hozzátette: az elmúlt hónapokban jó párszor volt hasonlóra példa.

Gyurcsány elmondta: Benedek Szilveszter 33 éves, de már jelentős szakmai múltja van a mezőgazdaságban, és ennek közpolitikai hátterében. Benedek agrármérnökként végzett és egy mezőgazdasági céget vezet, szakpolitikusként pedig az a célja, hogy a hazai agrárélet jelenlegi igazságtalan rendszerén változtasson - kiemelve például a támogatások elosztásának mostani visszás helyzetét. Úgy fogalmazott, a rendszer azokkal bánik sokszor a legrosszabbul, akik valóban a földből élnek, ezen kell 2022 után változtatni. Mint elmondta: átlépése egy meggondolt döntés volt, ugyanis úgy látja, a DK-ban hatékonyabban tudja képviselni programját.

Benedek Szilveszter korábban a Momentum tagja volt, a párt színeiben lett Veszprém megyei képviselő. A Momentumból vasárnap hivatalosan is kilépett, a megyei közgyűlésben pedig már a DK színeiben vesz részt.

Vezető képünkön Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.