Itthon hvg.hu 2020. november. 22. 11:35

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Az emberierőforrás-miniszter szerint az egészségügyi dolgozók testesítik meg a magyar állam szellemiségét, ami nem más, mint a kitartás és a fennmaradásért folytatott küzdelem.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Köszönetét (vagyis a lakosság köszönetét) fejezte ki Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter az egészségügyi dolgozóknak Facebook-bejegyzésében: „Teljesítményük előtt pedig a nemzet egy emberként, tisztelettel adózik!”

A miniszter szerint a „modern egészségügyi rendszerek világszerte olyan kihívással szembesülnek napjainkban, amely fennállásuk óta nem volt tapasztalható. A koronavírus-járvány azonban magukat az ellátórendszerek tartóoszlopait jelentő egészségügyi dolgozókat teszi igazán próbára. A legelesettebb honfitársainkért dolgozó orvosok, ápolók, szociális gondozók mind emberfeletti teljesítményükkel tartják fenn a társadalmunk jelenbe, és még inkább a jövőbe vetett hitét.”

A miniszteri székbe az onkológiai intézet éléről került Kásler szerint a „kollégák”, vagyis az egészségügyi dolgozók „testesítik meg az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti”.

Koronavírus: 111 újabb halott

618 ember van lélegeztetőgépen, 7218-an kórházban.

Kásler azt írta, „orvos-miniszterként” tudja, hogy „a mindennapok rendkívül kimerítő munkáját olyan elhivatottsággal végzik, ami megnyugvást jelent ápoltjaik, betegeik számára is. Egyébként Kásler Miklós nem egészségügyi miniszter, mivel a magyar kormányban olyan nincs, csak a számtalan más terület mellett az egészségügyért is felelős emberierőforrás-miniszter. Ráadásul a járvány kitörése óta a belügyminiszter, vagyis Pintér Sándor is foglalkozik az egészségüggyel kapcsolatos ügyekkel, beleértve a folyamatban lévő átfogó reformot.

„Arra kérem mindannyiukat, hogy őrizzék meg hitüket az előttünk álló rendkívüli időkben” – fordult Kásler az egészségügyi dolgozókhoz.

Fogyhat a levegő Kásler körül, Pintér tárgyal az orvosi kamarával

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tetszik, hogy Pintér Sándor katonás rendben irányítja a betegellátást. Ez akár Kásler Miklós miniszteri pályafutásának végét is jelentheti.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.