Itthon hvg.hu 2020. október. 17. 10:40

Autós blokádra készül Szél és Hadházy október 23-án

A színművészetis hallgatók felvonulásához időzítik a tiltakozást.

„Október 23-án autós blokáddal tüntetünk az igazságért” – hirdette meg a Facebookon a nemzeti ünnepre tervezett demonstrációt Szél Bernadett Hadházy Ákossal közösen.

A tiltakozás módját a járványhelyzettel indokolják a független országgyűlési képviselők, szerintük most az egyetlen felelős döntés, ha autós demonstrációvá alakítják az október 23-ra tervezett rendezvényüket. Az MTVA székházát eredetileg gyalogosan akarták blokád alá vonni Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján.

A MÓD ÉS AZ IDŐPONT VÁLTOZIK, DE A CÉL NEM! Október 23-ÁN AUTÓS BLOKÁDDAL TÜNTETÜNK AZ IGAZSÁGÉRT Október 23.-án NEM...

Posted by Szél Bernadett on Saturday, 17 October 2020

„Ezúttal nem úgy, mint tavasszal a Clark Ádám téren – most hivatalosan bejelentettük, és mivel most nincsen kijárási tilalom, a RENDŐRSÉG MOST KÉNYTELEN VOLT TUDOMÁSUL VENNI” – nyomatékosította Szél a bejegyzésben.

A politikus egyúttal azt kérte, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalog. A tiltakozás a tervezettnél korábban, délután fél háromkor kezdődik, mert így, mint a képviselő írja, idejében át lehet érni a színművészeti egyetemisták felvonulására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?