Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 29. 20:23

Nincs még téliesítve a kiskunhalasi járványkórház

A tavasszal épült mobilkórházat még nem nyitották meg.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Jelenleg zajlik a a kiskunhalasi járványkórház téliesítése – közölte Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére.

A képviselő arról is érdeklődött az ATV Híradója szerint, hogy átvette-e már a büntetés-végrehajtás a tavasszal fehúzott mobilkórházat. Erre Pintér azt felelte, hogy nem, az intézmény a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház üzemeltetésében van.

A Híradó szerint Harangozó arra is kíváncsi volt, hogy mennyibe került a kórház felépítése, de Pintér erre úgy válaszolt, hogy fejből nem tudja, majd utána néz, és megírja.

A mobilkórházról a csatorna szerint a napokban nyilatkozott Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója. Azt mondta: a járványügyi előrejelzések szerint hamarosan meg kell nyitni.

A mobil járványkórház felépítését március 13-án jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a projekt végrehajtására akkor külön akciócsoportot hozott létre a kormány. Később kiderült, hogy a 150 férőhelyes kórházat a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén húzzák fel, a börtöntől távolabb, egy elkülönített telekrészen. Azért éppen ott, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak. A létesítmény április közepére készült el.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?