Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 06. 18:10

Feladta magát a velencei rablás utolsó gyanúsítottja is

Önként jelentkezett a rendőrségen az a 16 éves fiú, aki ellen a velencei rablás miatt adtak ki körözést. A négy lehetséges elkövető közül már az összes rendőrkézen van.

Feladta magát annak a négyfős bandának az utolsó tagja, akik kiraboltak egy velencei házaspárt az otthonában. A 16 éves budapesti fiú szerda este önként jelentkezett a rendőrségen, ahol a rendőrök őrizetbe vették, majd rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték a letartóztatását.

Vasárnap hajnalban tört rá három fegyveres egy alvó nyugdíjas házaspárra, akiket az értékeik átadására kényszerítettek. A sértettek több millió forintnyi készpénzt és ékszereket adtak át a rablóknak, akik a ház előtt várakozó taxival menekültek el, amit negyedik társuk vezetett.

A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd elfogták a menekülésre szolgáló taxi 24 éves budapesti sofőrjét. Ezt követően hétfőn hajnalban a rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével Budapesten elfogták a bűncselekmény másik két gyanúsítottját, egy 26 éves ugyancsak budapesti nőt és egy 17 éves fiatalt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói mindhármukat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.