Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 03. 17:57

Belügyminisztérium: Az egyetemek rendezhetnek gólyatáborokat

A tárca szerint a jelenlegi szabályok engedik az egyetemi gólyatáborok megtartását.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Belügyminisztériumnál érdeklődött az ATV arról, hogy az egyetemek rendezhetnek-e gólyatáborokat a járványveszély alatt. A tárca válaszában azt írta, hogy

a jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan”.

Az egyetemek tehát rendezhetnek gólyatáborokat, ha saját hatáskörben úgy döntenek.

Jelenleg négy-öt intézmény van, amely a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett döntött, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt – mondta a csatornának Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Arról ugyanakkor, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk az egyetemeknek gólyatáborok rendezéséhez, nincs pontos információjuk,

Budai szerint követik az operatív törzs javaslatait.

Az ATV megemlíti: Pécsen klasszikus tábort szerveznek a hallgatóknak, Szegeden viszont egyáltalán nem tartanak ilyen jellegű rendezvényt. Bár a jogszabályok rugalmasak, ennek ellenére sem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát – írta közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.