Itthon hvg.hu 2018. augusztus. 09. 09:29

Máris a kormány elé kerülhet a kórházak "botrányos, anarchikus" gazdálkodása

Domokos László hétfői szavai nem hullanak porba.

Bár évek óta nyilvánosak azok a számvevőszéki jelentések, amelyek kapcsán Domokos László ÁSZ elnök azt mondta, "botrány és anarchia" jellemzi a kórházak és szakrendelők gazdálkodását, a kormány csak most kapcsolt magasabb fokozatba a helyzet miatt.

Információk szerint Domokos hétfői, sarkos nyilatkozatára Rogán Antal tárcájánál adták meg az engedélyt – bár ezt a minisztérium cáfolta –, a Magyar Idők pedig azt írta, augusztus 14-én már foglalkozhat is a kormány a számvevőszék "nagy port kavart" jelentésével. Új jelentés nincs, Domokos a korábbiakat foglalta össze. Az kérdés, ezen a kormányülésen ott lehet-e Orbán Viktor, aki augusztus 1-i Facebook-bejegyzésében jelezte, szabadságra megy, ne keressék.

A Magyar Kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete visszautasította Domokos szavait, a nyilatkozat miatt rendkívüli ülést hívtak össze szerdára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.