2014. június. 05. 07:13 hvg.hu Utolsó frissítés: 2014. június. 05. 08:34 Itthon

Borókainak van jobb ötlete a reklámadó helyett

A reklámadó rossz eszköz a bajok reparálására – írja Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a lap csütörtöki számában, szerinte a mások által előállított tartalomból hasznot húzókat kellene megadóztatni.

A Heti Válasz főszerkesztője szerint a kizárólag költségvetési bevételre gyúró reklámadó rossz eszköz a bajok reparálására. Borókai Gábor szokásos főszerkesztői jegyzetének ez a zárómondata.

Borókai egyébként a Buzzfeed példáját említve arról ír, hogy a médiaiparban mind kevésbé kifizetődő a tartalom előállítása, ellenben a jól terített lopott holmival elképesztő pénzek halmozhatók fel.

A jogszabályalkotónak ugyancsak lenne itt teendője – írja, "mondjuk a hasznot húzók megadóztatásával és a tartalomszolgáltatás támogatásával".

A kormánypárti lapot vezető Borókai lényegében a legújabb kormányzati elképzelést adja vissza, L. Simon László, a Fidesz kultúrpolitikusa kedden beszélt arról, hogy a hétfőn benyújtott reklámadó-tervezet mellett a közösségi oldalakat is bevonnák az adózói körbe. A Facebookot és a Google-t említve azt mondta, hogy ezek a cégek idehaza jelentős reklámbevételt szereznek, mégsem fizetnek utána áfát és társasági nyereségadót. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig szerdán arról beszélt, hogy a közösségi oldalak adóztatása nehéz jogalkotói feladat, amellyel több uniós állam is küzd, és Magyarország az EU irányelveinek megfelelően jár majd el a kérdésben.

A reklámadó elleni, csütörtök estére tervezett tiltakozáshoz egyébként több médium – köztük a HVG és a hvg.hu – is csatlakozott.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.