2007. március. 13. 13:35 Utolsó frissítés: 2007. március. 13. 13:48 Itthon

Magyar bodza- és vackorpálinka tarolt Kufsteinben

Taroltak a magyar pálinkák az ausztriai Kufsteinben megrendezett Destillata 2007 nemzetközi párlatversenyen.

Nyolc ország 169 pálinkafőzdéje versengett a 16. alkalommal megrendezett kufsteini szeszesital-tornán, kilenc aranyérmet begyűjtve.

Az aranyérem egyébként nem azt jelenti, amit gondolunk - mondta el a hvg.hu-nak Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa. A főzeteket a zsűri 20 pontig pontozza (négyszer ötöt ad a különféle érzékszervi vizsgálatokra), de a 18 pontot elérő italok már megkapják az aranyérmet, ezek közül választják ki a nagyarannyal (az "év pálinkája"-díjjal jutalmazott) díjazottakat, kategóriánként egyet. A magyar pálinkafőzdék négy nagyaranyat hoztak el, a díjazott italokból hármat Roland Zimek Zamárdi-Felsőn működő üzeme, egyet pedig a Békési Pálinka készít. Besöpörtek ezen kívül öt "sima" aranyérmet is: három Zimek-termék, egy boldogkőváraljai, valamint a Zsindelyes vadkörte kapott ilyen díjat.  

Legközelebb április 20-22-én Gyulán, a nemzetközi kisüstifesztiválon - illetve annak részeként a XV. Országos Pálinkaversenyen - mérik össze minőségi termékeiket a főzdések.

NOL/hvg.hu

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?