2006. augusztus. 09. 19:33 MTI Utolsó frissítés: 2006. augusztus. 09. 19:33 Itthon

Keringési elégtelenség okozta a 3 tűzoltó halálát

A füstmérgezés következtében fellépő keringési elégtelenségben halt meg az a három tűzoltó, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében egy lőtéren keletkezett tűz oltásában vettek részt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szerda délutánra készült el az erről szóló orvos szakértői jelentés.

A füstmérgezés következtében fellépő keringési elégtelenség okozta a 3 tűzoltó halálát a Műszaki Egyetem K épületében keletkezett tűz oltásánál. A helyszíni orvosi szemlét félbe kellett szakítani, mert még mindig olyanok a körülmények, hogy nem lehet folytatni a szakszerű vizsgálatot, amit csütörtökön folytatnak.A lőtéren kedden este gyakorló három fiatalember ellen nem indul eljárás - közölte kérdésre válaszolva a szóvivő.
  
A helyszínen két maroklőfegyvert és egy AK 47-es úgynevezett "klón" gyári sportpuskát a helyszínen foglaltak le; a géppisztoly sorozatlövésre alkalmatlan.
A lőtér szabályosan üzemelt, a vizsgálat eddigi adatai szerint minden szabályosan történt a lőtéren, amely megfelelő engedélyekkel rendelkezett.

A tűz kedden este fél tíz körül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében egy lőtéren azt követően keletkezett, hogy három fiatalember felügyelet mellett lőgyakorlatot tartott. A tűz kilenc órán át tartó oltása közben három tűzoltó életét vesztette, hét tűzoltó pedig füstmérgezéssel kórházba került, de szerda délután már csak egy volt a budapesti intézményben.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?