A fogyókúra és az egészséges életmód is a testmozgáson és a táplálkozáson múlik. Az ételről kiderült, hogy tálalását jobb kétszer átgondolni.
Egy friss amerikai kutatás eredményeként derült ki, hogy a táplálkozásunk mértéke milyen mértékben függ attól, hogy mennyit szedünk a tányériankra. A több mint ezer embert bevonó kutatásból kiderült, hogy a 92 százalékát megesszük annak, amit a tányérokra kiszedünk.
Ebből arra is következtettek a kutatók, hogy ha kevesebbet szeretnénk enni, akkor egyszerűen szedjünk ki kevesebbet, vagy ami még jobb trükk a kapott adatok alapján: használjunk kisebb tányérokat, így akár a fogyókúra is sikeresebb lehet. A tudósokat egyébként az is megdöbbentette, hogy a hetvenes évekhez képest körülbelül 40 százalékkal több táplálékot szedünk ki az asztalnál, és mivel a döntő többségét megesszük, az elhízás aránya is jóval magasabb lett az utóbbi évtizedekben.