2012. augusztus. 13. 16:21 Utolsó frissítés: 2012. augusztus. 13. 16:13 Ingatlan

Még jó üzlet a bérelt raktár

Az építési és ingatlanpiac mély depressziója valahogy nem találta meg a bérrbe adandó raktárakat, az ilyen létesítmények kihasználtsága egyrészt nem is esett nagyot, másrészt az elmúlt hónapokban növekedni kezdett.

A raktárak és logisztikai létesítmények bérleti piacát a válság ellenére is elkerülte a visszaesés, a bérlemények kihasználtsága az elmúlt fél évben pedig már a növekedés jeleit mutatja − írja a Napi Gazdaság Online az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. legfrissebb elemzése alapján. A válság óta több raktárbérlő cég is igyekszik a korábban kiszervezett tevékenységeket belső erőforrásból ellátni, amihez nagyobb bérelt területre van szüksége. Egy ilyen ügylet még újratárgyalt, kedvezményesebb bérleti díjak mellett is kedvező fejlemény a bérbeadó szempontjából.

Az újonnan érkező bérlők mintegy 20 százaléka elégedetlen volt előző bérbeadójával, ezért döntött a váltás mellett. Ennek legfőbb oka általában a magas bérleti díj, vagy az, hogy a tulajdonos elhanyagolja a karbantartási és fejlesztési munkákat. Jelenleg kulcsfontosságú egy új bérlő megszerzéséhez, hogy a bérbeadó gyorsan és professzionálisan tudja a leendő ügyfél igényeihez alakítani raktárépületét. A műszaki átalakítások magas egyszeri költségei miatt a bérbeadó általában több hónapnyi kaució megfizetését kéri, ami többnyire bankgaranciával is kiváltható.

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?