2007. október. 15. 15:47 Utolsó frissítés: 2007. november. 26. 12:44 HVG-Könyvek

Teakalauz

Örvendetes tény, hogy az utóbbi években hazánkban jelentősen megnövekedett a teaivók száma. Ám a Föld második legtöbbet fogyasztott italát még talán azok is csak kevéssé ismerik, akik rendszeresen teáznak.

A tea régi rajongóinak és leendő híveinek egyaránt kellemes és hasznos szórakozást nyújt könyvünk, mely kultúrtörténeti kalandozásokra invitálja, és praktikus tanácsokkal is ellátja olvasóit.
Az első kötetben a növény termesztésének, feldolgozásának, kereskedelmének, a tea és teázás világtörténelmének gazdagon illusztrált fejezeteit mutatjuk be. A második kötet a teázás „gyakorlatába” kalauzol: megismertet a teakészítés lépéseivel, a gyakoribb teafajtákkal, a különböző nemzetek teázási szokásaival, a teaivás élettani hatásaival.

Igazi csemege, hogy e szép kiállítású, ajándéknak is beillő könyvünk ételrecepteket is kínál. Sőt, ha az evés és ivás után még szellemi tevékenységre is vágynánk, törhetjük a fejünket a „teatasak-problémán”, vagy megpróbálhatunk teafűből jósolni és teazacskóból hajtogatni is.

Bolti ár: 4600 Ft
Kiadónkon keresztül: 4140 Ft


Kiadónkon keresztül,
HVG-klubkártyával: 3680 Ft
Díjmentes házhoz szállítással!
Két kötetben, díszdobozba csomagolva

Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 300
Szerző: Kiss Mariann

MEGRENDELÉS

Ha kérdése van a szerzőhöz a kiadvánnyal kapcsolatban, írjon a teakalauz@gmail.com e-mail címre!


A megrendelt könyveket a GTR segítségével az ország bármely pontjára díjmentesen szállítjuk az Ön által megadott címre.

További információért, kérjük, hívja a 436-2045-ös telefonszámot.

Adatvédelem: A visszaküldött adatokat további akcióinkhoz is fel kívánjuk használni, de a HVG Rt. érdekeltségi körén kívül álló, illetéktelen személynek nem adjuk tovább. Ön a késobbiekben tájékoztatást kérhet adatainak kezelésérol, továbbá kérheti azok módosítását. Ha adatai további felhasználásához nem járul hozzá, kérjük, ezt jelezze kiadónknak.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.