Gazdaság hvg.hu 2024. április. 15. 05:30

Hogyan úszhatom meg az internetes pénzügyi csalásokat? – Kasszakulcs #12

Mik azok a jelek, amelyek csalásra utalhatnak? Milyen információt nem kér soha egy bank telefonon? Hogyan kerülhetünk bajba akár eladóként is? És mi történik, ha mégis felülünk egy csalásnak? Pénzügyi podcastunkban mindenre válaszoltunk.

Csaló SMS-ek és emailek, kamu fizetési oldalak, sürgető hívások tört magyarral, túl jóindulatú vásárlók az internetes piactereken – alig lehet követni, aktuálisan hogyan próbálják ellopni banki adatainkat.

De hogyan tudjuk mindezt megelőzni? A Kasszakulcs legfrissebb adásában ennek jártunk utána. Gyükeri Mercédesz és Sztojcsev Iván vendége Ragó István, a Raiffeisen Bank biztonsági vezetője volt.

Kövesse és hallgassa meg a Kasszakulcs műsorait az alábbi platformok bármelyikén: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

Vagy iratkozzon fel a HVG Podcastok csatornájára itt: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud, YouTube

Váltsd velünk valóra – a műsort a Raiffeisen Bank támogatja.

  • 1:16: Biztonságosnak nevezhető-e a mai internetes vásárlási közeg?
  • 3:38: Mik azok a jelek, amelyek csalásra utalhatnak?
  • 7:42: Mit nem kér egy bank soha?
  • 8:36: Hogyan kerülhetünk bajba akár eladóként is?
  • 9:55: SMS és email-csalások – mire figyeljünk?
  • 11:55: Miért ne üljünk fel a sürgetésnek?
  • 12:32: Mit tudok beállítani a kártyámmal, hogy ne legyek csalás áldozata?
  • 14:50: Hogyan segít a (kötelező) kétfaktoros azonosítás?
  • 16:30: Megtörtént a baj – mi a teendő?
  • 18:30: Kell-e tartanom az érintéses, PIN-kód nélküli fizetéstől?
zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.