A jó hír: az alapanyagköltségek drágulásánál kisebb arányban.
Nagyjából 8-10 százalékkal drágulhatnak a vendéglátóhelyek a Balatonnál – erről beszélt az RTL Híradónak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. A szakember kiemelte: a drágulást idén a helyek a kereslethez igazítják, azt tartják szem előtt, hogy a vendégek ingerküszöbét nem lépje át az áremelés, akkor is, ha költségeik ennél nagyobb arányban nőttek az elmúlt időszakban.
Az RTL megszólaltatott több vendéglátóst is, egy badacsonytomaji büfé a főszezonban 10 százalékos drágulást tervez, egy gyenesdiási fagyizó pedig 50 forinttal, 600 forintra emelte egy gombóc árát – annak ellenére, hogy egyes alapanyagok, például a kakaó ára ennél nagyobb mértékben drágultak.
A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.
![](https://cdn.hvg.hu/img/partolo_tagsag/kombo_cikk-alatti-banner_640x240px.jpg)