Gazdaság hvg.hu 2024. február. 22. 07:55

Eltűnt a népszerű fideszes távfelügyeleti cég

A piacvezető Multi Alarm felvásárolta a Garancsi István Criterionját. A távfelügyleti piac így lényegében két szereplő kezében koncentrálódik, a másik nagy szereplő a főleg állami megbízásokból élő Civil Erando.

Eladta egyik meghatározó biztonsági cégét Garancsi István – írja a G7.hu. A távfelügyelet terén piacvezető Multi Alarm Zrt. 2024.01.31-ével megvásárolta a Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t. A cég Multi Távfelügyelet Zrt. néven folytatja a működését.

Garancsi István saját bevallása szerint jó kapcsolatot ápol személyesen Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az érdekeltségébe tartozó Market Zrt. az ország legnagyobb magasépítő cégévé vált, de milliárdokat keresett a kaszinóbizniszen, és az online pénztárgépeken is. Nagyjából hét éve pedig a biztonsági szektorba is beszállt azzal, hogy megvásárolta a G4S cégcsoport valamennyi magyarországi érdekeltségét.

A Multi Alarm a hazai távfelügyeleti szektor egyik legnagyobb szereplője, szinte teljes egészében a piacról élő vállalkozás. A társaságot a rendszerváltás után, 1991 legelején alapította, a céget jelenleg is birtokló, illetve vezetésében is szerepet vállaló Zsolt László. A vállalat már egy évvel később 24 órás számítógépes ügyeleti szolgáltatást vezetett be, az első között Magyarországon, és azóta is ez a fő profiljuk.

A Multi Alarm Zrt-nek 2022-ben már 9 milliárd forintot meghaladó árbevétele volt, adózott nyeresége pedig a 2 milliárdot közelítette. A Multi Alarmon kívül egyetlen cég van Magyarországon, amely ilyen nagyságrendű bevételt tud összehozni ugyanezekből a tevékenységekből: az egykor közvetlenül Pintér Sándorhoz, és jelenleg is a belügyminiszter volt üzlettársaihoz köthető Civil csoport ezzel foglalkozó leánya, a Civil Erando Rendszertechnika Kft.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.