Gazdaság hvg.hu 2024. február. 20. 18:25

Magyar bevásárláswebshopba szálltak be az Extreme Digital alapítói

Az Avokado nevű platformon egyszerre több üzlet kínálatából lehet egyetlen kosárba rendelni.

Részesedést szerez az Avokado nevű online bevásárlóplatformban az ED Group Kft., amely Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az egykori Extreme Digital alapítóinak közös cége – írja a Forbes.

A vállalat a tranzakció értékét és a megszerzett részesedés méretét nem közölte a lappal, azt viszont igen, hogy 5-10 százalékot szeretnének „kiszakítani” az online FMCG-szektorból, azaz a napi fogyasztási cikkek piacából.

A Forbes megjegyzi, az 5–10 százalék ambiciózus cél egy olyan szektorban, amit a GKID 2022-es forgalmi listája szerint külföldi anyacégű szereplők dominálnak az első öt helyen (a cseh Kifli, az angol Tesco, a francia–magyar Auchan, valamint a német Rossmann és DM). Teljesen magyar tulajdonú webshop a hatodik (Pelenka.hu) és nyolcadik helyen (iDrinks) található csak az első tízben.

Az Avokado 2022-ben indult, alapítói között van Székács Tibor, aki vezette az egykori Plus diszkonthálózatot és a magyar Aldit is. A platformon egyszerre több üzlet kínálatából lehet egyetlen kosárba rendelni.

(Nyitóképünk illusztráció)

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.