Gazdaság hvg.hu 2021. június. 11. 16:33

Nagyot ugrott a Mészáros-részvények értéke az Index-interjú után

A portál oldalán közölt beszélgetés után kilőtt a papírok értéke: azok 6,3 milliárddal értek többet péntek délután, mint péntek reggel.

A Blikk nézte meg részletesen, hogyan reagáltak a részvények azután, hogy egy interjú jelent meg péntek reggel Mészáros Lőrinccel az Indexen.

Mint írták, a Mészáros többségi érdekeltségében álló Opus Global Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a reggeli kereskedéskor 233 forintot értek darabonként, ám kora délutánra már 247,5-öt. Vagyis a papír értéke reggel óta 14,5 forinttal emelkedett.

Megnéztük, mi igaz abból, amit a hirtelen közlékennyé váló Mészáros Lőrinc állít

Mészáros Lőrinc megszólalt az Indexnek. Az élő beszédre - különösen Mészáros élő beszédére - egyáltalán nem emlékeztető interjúban pedig több olyan kijelentést is tett, amellyel megpróbálja megmagyarázni, miért is van rendben az, hogy 10 év alatt a semmiből ő, Orbán Viktor földije lett a leggazdagabb magyar.

Mészáros a cégein keresztül a pakett 62,51 százalékát birtokolja, ami a BÉT közlése szerint összesen 438 630 595 darab részvényt jelent. Ennek alapján, az áremelkedést is figyelembe véve, a Mészáros-féle részvénycsomag péntek kora délután összesen 6 360 143 627 forinttal,

azaz nagyjából 6,3 milliárddal ér többet, mint péntek reggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.