Gazdaság hvg.hu 2021. január. 21. 21:31

Mindössze 200 méter út felújítására pályáztak Nemespátrón, de csak 140-re adott pénzt a kormány

A falu lakossága dobta össze végül a pénzt a hiányzó 60 méterre.

Nemespátrón a Magyar Falu Programban pályáztak egy 200 méteres nagyon leromlott állapotú út felújítására, azonban az államtól csak 140 méternyire kaptak pénzt – írja az ATV.

Összesen 16 millió 100 ezer forintot nyertek, abból a 140 métert fel is újították. Győrfy Balázs polgármester a csatornának elmondta, egészen az alapoktól felújították azt a 140 métert. A további 60 méterre meg összedobta a pénzt a falu lakossága végül.

A mindössze 300 lelkes faluban pár nap alatt összegyűjtöttek 1,2 millió forintot, ebből egy 3 cm-es aszfalt kopóréteg kerülhetett a nyúlfarknyi szakaszra is, így a teljes út megújult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról