Gazdaság hvg.hu 2021. január. 17. 17:42

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A tiltakozást nem engedélyezték a hatóságok, így a rendőrség oszlatott.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Több ezer ember gyűlt össze vasárnap a hollandiai Amszterdamban, hogy „szabadságukért” és a koronavírus-járvány miatt bevezetett országos korlátozások ellen álljanak ki – közölte a Reuters. A hírügynökség szerint senki nem viselt maszkot, és kevesen figyeltek a távolságtartásra is.

A szervezők bejelentették a demonstrációk a megfelelő hatóságoknál, azok azonban nem bólintottak rá a rendezvényre. A tüntetők ennek ellenére rendőrség felszólításra sem hagyták el a helyszínt, sőt néhányan petárdákat dobáltak. A készenléti rendőrség ezek után vízágyúval oszlatott.

A holland kormány decemberben zárta be az iskolákat és a legtöbb boltot, hogy lassítsa a koronavírus-járvány terjedését. A héten további legalább három hétre terjesztette ki a rendelkezések időtartamát.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.