Gazdaság MTI / hvg.hu 2021. január. 15. 19:12

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

A szigorítás célja, hogy a világban esetleg létező, de még nem azonosított vírusmutációk ne juthassanak be a szigetországba.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Az Egyesült Királyság kormánya ideiglenesen megszünteti az úgynevezett utazási folyosókat, ahonnan eddig karanténkötelezettség nélkül is be lehetett utazni a szigetországba. A változtatás Boris Johnson miniszterelnök közlése szerint január 18-án, hétfőn lép életbe.

A brit kormány tavaly nyáron hozott létre egy listát, rajta néhány karanténmentes országgal. Az intézkedés értelmében az innen a szigetországba utazóknak nem kellet kötelezően karanténba vonulniuk. Hétfőtől azonban ezt a lehetőség – valamennyi ország esetében – törlik, és a beutazóknak

újra 10 napos karanténba kell vonulniuk, ha belépnének az Egyesült Királyságba.

A változtatás célja az esetleg még nem azonosított vírusmutációk behurcolásának megakadályozása.

A karanténmentesített országok között eredetileg Magyarország is szerepelt, de szeptemberben lekerült erről a listáról. Azóta a Magyarországról érkezőknek is tíz napot – illetve ha ennél rövidebb ideig maradnak, tartózkodásuk teljes idejét – elkülönítve kell tölteniük.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.