Gazdaság Balla Györgyi 2020. október. 17. 11:00

Fülke: ha nem jön kormányzati segítség, a részmunkaidősöket ki fogják rúgni

Balla Györgyi
Szerzőnk Balla Györgyi

Már nem sokáig húzhatja a kormány, hogy ne nyúljon a zsebébe és segítse ki a budapesti turizmusból élőket a K&H vezető elemzője szerint.

A gazdaság több területén máig nem indult újra az élet, küszködnek a szállodaiparban és a fővárosi turizmus területén dolgozók is – visszafogva a gazdasági növekedés lehetőségét. Németh Dávid, a K&H vezető elemzője a hvg.hu-nak azt mondja, célzottan, nagyon jól kell megtalálni és segíteni azokat az üzletágakat, amelyeket jobban sújt a járvány. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, melyben szóba kerül még egyebek közt, hogy

  • meddig és miért gyengülhet a forint,
  • mekkora lesz az idei gazdasági visszaesés,
  • milyen a magyar kormány válságkezelésie,
  • hogyan nehezíti meg Varga Mihály dolgát Matolcsy György.

Németh Dávid

A beszélgetést teljes terjedelmében itt hallgathatja meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?