Gazdaság MTI / hvg.hu 2020. április. 29. 19:19

2,5 milliárd forint osztalékot fizet Schmidt Máriáék családi cége

Nem érintette meg nagyon a válság a céget, az osztalékból a főrészvényesek 1,6 milliárd forintnak örülhetnek.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-t láthatóan nem érintette meg nagyon a most beütött válság. A igazgatótanács több mint 2,56 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint. Ez részvényenként 10 forint osztaléknak felel meg.

Az igazgatótanács gondoskodik a törzsrészvényekre megállapított osztalék részvényarányos kifizetéséről, ezzel összefüggésben hirdetményt fog közzétenni az osztalék fizetésének menetrendjéről és az osztalék fizetéséhez kapcsolódó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapjáról – közölték.

A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki részvényeik névértéke arányában.

A cég főrészvényese egyébként a Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában álló Pió-21 Kft. A cégnek valamivel több mint 64 százalékos tulajdonrésze van a BIF Nyrt.-ben. Ez azt jelenti, hogy a 2,56 milliárd forintos osztalékból uszkve 1,6 milliárd forintot a Pió-21 Kft. részére fizetnek ki. Tavaly is hasonló összeget, közel 2,6 milliárd forint osztalékot fizettek ki a BIF részvényeseinek.

A BIF részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai kereskedést 306 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 325 forint, a legalacsonyabb 256 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.