Gazdaság hvg.hu 2020. február. 07. 12:01

Ahogy az MTI magyarázza a forint történelmi mélypontját, arra nem képes senki más

Történelmi csúcs!

Rekordmélységbe zuhant a forint az euróhoz képest, már 339,2 forintba kerül egy euró. Ilyen még soha nem volt, teljesen természetes tehát, hogy erről hírt adjon az MTI is.

Na de hogy valami rossz legyen? Ugyan!

Az állami hírügynökség beszámolója annyira tökéletes, hogy megérdemli, hogy változtatás nélkül, szó szerint közöljük. Íme:

„Történelmi csúcsra erősödött az euró a forinttal szemben pénteken 10 órakor.    

Az eurót ekkor 339,23 forinton jegyezték, az euró soha nem volt ilyen erős.

Az euró csütörtök este 337,99 fonton állt. Pénteken fél hét körül ennél alacsonyabban, 337,81 forinton jegyezték, majd e szint körül mozgott háromnegyed tízig. Ekkor hirtelen kilőtt az euró és történelmi csúcsra erősödött a forinttal szemben 10 órakor.

Mintegy 40 perccel később az eurót alacsonyabban, 338,92 forinton jegyezték.”

Történelmi mélypont: 339 forint egy euró

Tovább gyengül a forint, közel a 340-es szint.

Lehetne persze mit javítani ezen, megadhatnák például az adatokat teljesen értelmezhetetlenül, úgy, hogy egy forint a múlt héten még 0,0032 eurót ért, ma azonban már 0,0029-et, vagy akár úgy is, hogy 2012 óta az euró szinte folyamatosan erősödik a forinttal szemben. A következő lépés majd az lesz, amikor ugyanez a szemlélet megjelenik a sporthírekben is, izgalmas lesz az első anyag arról, hogy Több gólt engedélyezett a magyar válogatott az ellenfeleinek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.