Gazdaság hvg.hu 2019. december. 07. 15:55

Pikó: Sára Botondék 150 millió forintot költöttek autóhasználatra

A polgármester azt állítja, hogy látott havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat is. A hét hivatali autóból csak kettőt tartanak meg a Józsefvárosban, a többit máshol fogják használni.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Facebookon számolt be arról, hogy az előző fideszes városvezetés autóhasználatára az elmúlt öt évben összesen 150 millió forint közpénzt költött.

Pikó azt írta, a volt polgármesternek, Sára Botondnak a személyi használatra kapott önkormányzati autó mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autója is volt. Az egyik alpolgármester személyi használatra kapott egy autót, a másik alpolgármestert egy sofőrrel ellátott hivatali autó szállította, és a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autó segítette a munkájában.

A józsefvárosi polgármester azt állítja a posztjában, hogy látta a havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat is. Hozzátette, "ilyenkor megerősödik az emberben az érzés, hogy ha nem váltják le a fideszes elődöket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból".

Az autók jelenleg a hivatal előtt állnak a parkolóban. Pikó szerint az elmúlt hónapokban ő használta egyszer az egyiket, egyszer pedig az egyik alpolgármester ült bele és ment valamilyen tárgyalásra. Szerinte nincs szükségük hét autóra, elég kettő is, ezeket hivatali ügyekre fogják használni, külön sofőr pedig nem lesz hozzájuk.

Két autót még átadnak a Közterület-felügyeletnek, egyet pedig a kerületi idősek gondozásában fognak szolgálatba állítani. A fennmaradó két járműnek még keresik a helyét.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.