Szja-mentességet kapnak a lengyel fiatalok, csak ne vándoroljanak ki
Gazdaság hvg.hu/MTI 2019. július. 05. 11:31

Szja-mentességet kapnak a lengyel fiatalok, csak ne vándoroljanak ki

Annyi lengyel fiatal hagyta el az országot, hogy a politikusok már adómentességgel próbálják az embereket az országban tartani.

Személyijövedelemadó-mentességet szavazott meg a lengyel parlament a 26 év alattiak számára. Az előírások, amelyek mintegy 2 millió fiatalt érintenek, augusztus elején lépnek hatályba.

A munkavállaló fiatalok a társadalombiztosítási járulékokat továbbra is kötelesek lesznek befizetni.

Mateusz Morawiecki kormányfő a parlamenti vitában óriási veszteségnek nevezte, hogy az utóbbi években mintegy 1,7 millió fiatal lengyel utazott ki nyugat-európai országokba dolgozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.