Gazdaság hvg.hu 2018. augusztus. 01. 10:58

Laza, ropogós héjú, gömbölyű és metszett – mi az?

A Várhegyi Deres, az év kenyere. Augusztus 20-a után lehet kóstolni.

A Magyar Pékszövetség idei, augusztus 20-a alkalmából szervezett termékversenyét a hagyományokhoz híven 3 kategóriában hirdették meg. A fehér kenyér, a rozskenyér és innovatív termékekre kiírt megmérettetésre idén is több tucat pályamunka érkezett.

Az idei győztes a Kurdi Family Pék kft. Várhegyi Deres fantázianevű kenyere lett. Azt lehet tudni róla, hogy ez egy hosszú, 12 órás, hagyományos kovászolással készített fehér kenyér, laza, ropogós héjú, gömbölyű és jellegzetesen metszett. A másik két kategória nyerteseit később mutatják be.

A Magyar Pékszövetség termékversenye egyrészt egy magas színvonalú szakmai megmérettetés, másrészt az a célja, hogy kiderüljön, milyen a jó magyar kovászos kenyér – hangsúlyozta Septe József, a szervezet elnöke.

A nyertes receptúrák szabadon hozzáférhetők minden sütőipari gyártó számára, a termékek pedig augusztus 20-a után az ország számos pontján kaphatók lesznek.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.