2017. szeptember. 20. 11:14 hvg.hu Utolsó frissítés: 2017. szeptember. 20. 11:59 Gazdaság

Nagy bajban van egy Pest megyei takarékszövetkezet két egykori vezetője

A két nő 12 éven keresztül rendszeresen megszegte a vagyongazdálkodási szabályokat, és a vád szerint több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a munkahelyüknek.

Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Dabasi Járási Ügyészség egy Pest megyei takarékszövetkezet két vezető tisztségviselője ellen. A két tisztségviselő 12 év alatt összesen több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okozott a pénzintézetnek – közölték szerdán.

A két nő egy Pest megyei takarékszövetkezet vezető tisztségviselőjeként dolgozott, a pénzintézet gazdasági tevékenységének szakmai irányítását kellett volna ellátniuk, de a munkájukat gyakran a szabályokkal szemben, a helyben kialakult gyakorlat alapján végezték – olvasható az ügyészség szerdai közleményében.

A vád szerint a két tisztségviselő 2001 februárjától 2013 júliusáig többször megszegte a vagyongazdálkodás szabályait.

A pénzintézet egyik közbenső cége útján éveken keresztül összesen körülbelül 60 millió forintot fizettek egy informatikai szolgáltatást nyújtó cégnek anélkül, hogy ténylegesen igénybe vették volna a szolgáltatást.

Volt olyan is, hogy a pénzintézet kintlévőségeinek rendezésére megbíztak egy céget, amelynek teljesítés nélkül több mint hétmillió forintot utaltak át.

Az egyik vádlott a takarékszövetkezet képviselőjeként magának, társának és munkatársaiknak életbiztosítási szerződéseket kötött. A másik vádlott ellenjegyezte ezeket, hogy az összesen 170 millió forintot kitevő biztosítási díjat éveken keresztül minden esetben a takarékszövetkezet fizesse meg.

Az egyik tisztségviselő a vád szerint 240 millió forint, társa 180 millió forint vagyoni hátrányt okozott a takarékszövetkezetnek a vagyongazdálkodási követelmények folyamatos megszegésével.

Azt nem árulták, pontosan melyik takarékszövetkezetnél dolgozott a két nő.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.