Gazdaság hvg.hu 2017. augusztus. 09. 05:57

Forróság a makói gumigyárban: nincs megállapodás, a vezetőség csúsztatásokat emleget

Leült tárgyalni a szakszervezet a makói gumigyár vezetőségével, hogy megpróbáljanak közösen javítani a munkakörülményeken. Egyelőre nem jutottak előre.

Szakértők bevonásával akar tovább tárgyalni a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a makói gumigyár vezetősége, miután a héten nem jutottak dűlőre – derül ki a Délmagyarország híréből.

Azután ültek le egyeztetni, hogy a péntek délutáni kánikula idején a kazánnál dolgozók közül többen rosszul lettek. A lap úgy tudja: szombat délelőtt is volt olyan munkás, aki a sürgősségin kötött ki.

A történtek miatt a szombat délutáni kazános műszakosokat elengedték, a vasárnapi műszakokat pedig nem kellett felvenniük az alkalmazottaknak, és emiatt az ígéretek szerint nem érheti őket hátrányos jogkövetkezmény.

Székely Tamás, a szakszervezet elnöke azt mondta: szeretnék egy olyan állandó rend kialakítását elérni, amivel előre kezelni tudják a hőség idején fellépő körülményeket. Az érdekképviselet ilyen esetekre a termelés csökkentését, a műszakok átcsoportosítását és különböző technikai jellegű megoldások alkalmazását javasolja.

Közben ContiTech vezetősége a lappal közölte: nem reagálnak arra a névtelen levélre, amelyet hétfőn tettek közzé. Ennek írója egyebek mellett azt állította, hogy szinte teljesíthetetlen, a váci üzemben előírtnál jóval magasabb normákat várnak el tőlük, egészségre káros vegyi anyagokkal kell dolgozniuk, és ventilátort, illetve álláskönnyítő szőnyeget is hiába kértek. A víz rossz minőségű, többen rosszul lettek tőle, a szabadságért pedig könyörögniük kell.

A ContiTech szerint a levél féligazságokat, csúsztatásokat és igaztalan vádakat tartalmaz, ráadásul több évre visszamenően emleget fel olyan problémákat, amelyeket a vezetőség megnyugtató módon kezelt már.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.