Gazdaság hvg.hu 2017. április. 11. 09:04

Drágul a csirkehús

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a csirkehús ára, a visszaesés múlt héten megállt, a következő időszakban pedig kisebb áremelkedésre számítanak a piaci szereplők – írja a Magyar Idők.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet statisztikája szerint a vágócsirke termelői ára március végén kilónként 246 forint volt, ami egy kicsivel alatta marad az egy héttel korábbi szintnek, az előző évhez viszonyítva viszont több mint 6 forinttal alacsonyabb – írja a lap.

A kereskedelembe az egész csirke március végén 437,5 forintos kilónkénti áron került be, míg egy éve 482 forintot fizettek a feldolgozóknak. A csirkecomb és a csirkemell ára is csökkent, előbbi 417-ről 386 forintra, utóbbi pedig az ezer forintot meghaladó kilónkénti árról 980 forintra.

Bárány László, a Magyar Broilerszövetség elnöke, a Master Good Kft. tulajdonosa a lapnak arról beszélt, húsvét előtt nő a kereslet a csirkehús iránt, ráadásul az ünnepek után is inkább csirkét esznek az emberek sertés helyett. A kereslet növekedése a piaci árakon is meglátszik, az olcsó lengyel csirke eltűnt a piacról, így a csirkehús ára a következő időszakban lassan emelkedhet.

zöldhasú
Hirdetés