Gazdaság hvg.hu 2015. október. 30. 12:29

Jóval több hús lesz a parizerben és a virsliben

Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.

Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.

Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.

Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Serdült Viktória 2025. március. 31. 09:45

Már törvénymódosítással is védi a hazatoloncolástól korrupcióval vádolt lengyel szövetségesét a kormány

Nemcsak az Európai Unió, de a saját jogszabályait is figyelmen kívül hagyja Magyarország, amikor az európai elfogatóparancs ellenére december óta nem hajlandó bíró elé állítani a Magyarországra menekült Marcin Romanowski volt lengyel igazságügyminiszter-helyettest. Egy hírverés nélkül elfogadott törvénymódosítással most megtalálták annak a módját is, hogyan védjék meg a PiS korrupcióval vádolt politikusát, ha mégis bíró elé kerülne az ügy. Ehhez nem kellett más, mint Polt Péter és a Varga Zs. András vezette Kúria helyzetbe hozása, amivel a jövőben akár minden politikai szövetséges menedéke garantálva lehet.