Gazdaság hvg.hu 2015. október. 30. 12:29

Jóval több hús lesz a parizerben és a virsliben

Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.

Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.

Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.

Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.

zöldhasú
Hirdetés
Gazdaság hvg.hu 2024. december. 01. 07:00

És akkor Varga Mihály állást váltott, a hitelminősítő pedig beszólt a magyaroknak

Pénteken végre felszállt a fehér füst, Orbán Viktor Varga Mihályt választotta a jegybankelnöki posztra, miközben Matolcsy György máris azt jósolja, hogy az évtized két legjobb éve vár ránk. Még aznap este a Moody’s kemény kritikával illette a magyar gazdaságpolitikát. A kormány arra épít, hogy végre sikerül költekezésre bírni az óvatoskodó országot. Persze, csak úgy lehet többet költeni, ha van miből. A hároméves bérmegállapodás ezt segítené, feltéve, ha a lakhatási válság és az újabb inflációs hullám el nem viszi az egészet. Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.