Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.
Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.
Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.
Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.
A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.