Egy teszt során 19, áruházakban kapható fűszerpaprikát vizsgáltak meg, és kiderült: kevesebb volt ugyan a fogyasztásra alkalmatlan, hibás termék, de többségüket nem szabadna hungarikumnak nevezni, mert annyira rossz a minőségük.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület tesztje szerint az áruházakban kapható fűszerpaprikák többsége rossz minőségű, nem volna szabad hungarikumnak nevezni őket – írta a Magyar Nemzet keddi számában.
Legutóbb három éve tesztelte a magyarországi boltokban kapható fűszerpaprikák minőségét a Magyar Gasztronómiai Egyesület.
A társaság beszámolója szerint az idei mezőny valamivel erősebb volt, de az előző teszthez képest látványos javulást nem észleltek. A minták között ugyanakkor kevesebb volt a fogyasztásra alkalmatlan, hibás termék.
A tesztet Érsekcsanádon rendezték meg, 19 mintát vizsgáltak, és az első helyen egy szegedi márka, a Rubin végzett.
A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.