2012. április. 07. 12:30 Faigl Zoltán Utolsó frissítés: 2012. április. 07. 12:43 Gazdaság

Bérkompenzációért tüntetnek az Auchan dolgozói

Ötszáz ember állásába kerülhet, ha az Auchan dolgozók megkapják a bérkompenzációt – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs igazgatója szombaton, az óbudai áruház előtt, a dolgozók tüntetésén. Az igazgató szerint nem terveznek elbocsátásokat, a szakszervezetek azonban azt állítják, hogy megfenyegették tagjaikat állásuk elvesztésével.

Átadta petícióját az óbudai Auchan előtt tüntető Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szombaton, amit az áruház humánerőforrás vezetője és az áruház igazgatója vett át. Gillemot Katalin szerint a vállalatvezetők tisztában vannak a dolgozók helyzetével, de a bércsökkenés nem az áruházon múlik.

Melis Lászlóné Szilvia, a KASZ Auchan alapszervezetének titkára szerint kaptak olyan jelzéseket az áruház kisvezetőitől és igazgatóitól, hogy a tüntetők elveszíthetik állásukat, azonban konkrét személyeket nem tudott megnevezni a titkár. Véleménye szerint a sztrájk a legvégső esetben sem lehetséges, mivel több dolgozó még a tüntetésre is félt eljönni.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Auchan nulla és két százalék közötti plusz juttatást ígért dolgozóinak, ám a munkavállalók még így is akár tízezer forinttal is kevesebbet vihetnek majd haza. A legrosszabbul a Miskolci áruház dolgozói járhatnak.

Gutmann Zoltán, az Auchan Alapszervezet Szakszervezeti Bizottságának soroksári bizalmi tagja szerint a követelőző alkalmazottakat nem fogják kirúgni, ugyanis az új munkaerő betanítása rendkívül nagy kiadással jár.

A KASZ szeretne további tárgyalásokat folytatni az áruház vezetőivel, azonban az újabb egyeztetés időpontjáról nem tudtak érdemben nyilatkozni. A bérkompenzációról végleges döntést április 11-én hoz majd az Auchan vezetősége.

A demonstráció szombat reggel 6-tól este hét óráig tart, az áruház parkolója előtti közterületen.

zöldhasú
Hirdetés
Címkék
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.