A szentek is tudják, hogy a Balaton télen sincs zárva. Masíroznak a csopaki szőlőhegyre.
Szent Donát, Szent Tamás és St Andrea - három hazai borvidék három kiemelkedő pincészetének borászai és három nagyszerű étterem séfjei fogtak össze, hogy egy igazán izgalmas kulináris élményt kínáljanak az adventi időszakban, kicsit előrehozva az ünnepet a gasztronómia szerelmeseinek.

Különleges vacsora lesz a Márga bisztróban december 18-án, pénteken: a mádi Szent Tamás Pincészet, az egri St. Andrea Borászat és a csopaki St. Donat Pincészet boraihoz készít harmónizáló fogásokat a Horváth Gábor jegyezte Gusteau Kulináris Élményműhely, a Barna Ádám vezényelte St. Andrea Wine&Gourmet Bar és a házigazdák konyhafőnőkének, Endrédi Zoltánnak a csapata. Hat fogás, hat izgalmas tétellel, melyeket a borászok, ifj. Szepsy István (Szent Tamás Pincészet), Lőrincz György (St. Andrea) és Kovács Tamás (St. Donat) személyesen mutatnak majd be. A menü és a borsor meglepetés, de annyi biztos, hogy Csopakon debütál a Szent Tamás Dongó Szamorodni 2013.
Úgy tűnik, a szentek vacsorája lassan hagyomány lesz, hiszen tavaly Mádon találkoztak. Hogy a Balaton páholyából majd mit néznek ki maguknak, jövőre kiderül.