Gasztro 2015. június. 16. 19:43

Nagy sörös hétvége volt

A júniusi hőhullám magasra csapott a Budai Várban is: az V. Jubileumi Sörfesztiválon minden eddiginél többen fordultak meg. A tavalyihoz képest idén 10%-al emelkedett a látogatók száma, a résztvevők 20%-a külföldi volt.

 

A fesztivál több mint 200 féle sört vonultatott fel, köztük cseh, szlovák, erdélyi, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítették a nemzetközi mezőnyt. Az almaborok/sörök kedvelőit külön Cider Liget várta a kínálatban 20 féle itallal.  

Gy.Zs.

Az ország vezető sörgyártói mellett jelentős számban képviseltették magukat a kézműves sörfőzdék. A fesztiválon idén kiemelt szerepet kapott a gasztronómia, ezen belül is a street-food, 17 standon 130 féle fogást kínáltak.  

Gy.Zs.

A vendégország az idén  Belgium volt, nagy  sikerrel szerepelt: a legjobban ugyanis a belga sörök fogytak. Bár a 2015-ös fesztivál nagydíjat a Csíki Sör nyerte el.  

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.