Ugyancsak illusztris vendégek érkeztek a minap Koch Csaba borotai pincészetébe. Villányból kerekedett fel Bock József és csapata, hogy a helyszínen kóstolja az Év Pincészetének borait.
A villányi mester és Koch Csaba évek óta együtt munkálkodik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségében. Kapcsolatuk csöppet sem formális, ezt bizonyítja a mostani "pinceszerezés" is. Bock Józsefnek a friss Hajós-Bajai Cserszegi fűszeres, az Irsai olivér, a 2009-es (tavaly a világ egyik legnagyobb borversenyén, a Les Citadelles du Vin megmérettetésen is aranyéremmel és különdíjjal elismert) Késői szüretelésű Chardonnay és a Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique tetszett legjobban.
Koch Csaba a Villányi Borvidéken is készít borokat, méghozzá a kiváló fekvésű diósviszlói Imrevölgyben lévő dűlők terméséből.Nem csoda, hogy a Bock csapat több mint kíváncsian fogadta a “hazai” rozét és a prémium borokat, köztük a 2011-es Villányi Cabernet Sauvignon Prémiumot (a bor a 2014-es International Wine Challenge borversenyen 94 pontot kapott), A látogatás természetesen nem marad viszonzatlan, hiszen legközelebb a borotaiakat várják egy jó kis villányi "Bokszi-kóstolóra".
Egyébként éppen Villány (hivatalosan az ottani VinArt Pincészet) révén immáron Szegedhez is kapcsolódik az Év Pincészetének tulajdonosa:a csongrádi megyeszékhelyen éppen 2 napja írt alá éves együttmüködési szerződést Koch Csaba. Még hozzá a Szegedi Nemzeti Színház igazgatójával, Gyüdi Sándorral. Ha idáig nem tetszettek volna tudni, hát tessék: a színháznak hivatalosan van saját bora. Ez pedig az idén a Koch Villányi Cabernet Sauvignon lett, amit Koch Katarzis fantázianéven fognak megismerni a színházba látogató, nemcsak kulturszomjas nézők.