Többezer ínyenc érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy a Nagy-erdei Békás-tó partján,a város vadonatúj rendezvényhelyszínén kóstolja végig a Stílusos Vidéki Éttermiség /SVÉT/ egyesülethez tartozó 14 étterem fogásait. Ahány konyha, annyi "világnézet", de egy biztos:mind régiójuk jellegzetes alpanyagaival, ízeivel készülnek.
A SVÉT azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti egyesülete. Tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek, 2012 óta a hatodik találkozójukat rendezik, hogy az ország különböző pontjain együtt mutatkozzanak be.
A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményen, sőt - ahogy az egyesület alapelvei közé is tartozik - a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen bemutatkoznak.
A házigazda ezúttal a debreceni IKON étterem: "Büszkék vagyunk rá, hogy ezúttal hozzánk látogatnak a stílusos vidéki éttermek és az IKON étterem csapatával együtt vendégül láthatjuk a közönséget. Mi itt, Debrecenben különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legjobb és a legközlebbi beszállítókkal, termelőkkel, tenyésztőkkel dolgozzunk együtt, így mutatva meg a helyi értékeket, ízeket, jellegzetességeket. Most barátainkat, kollégáinkat is erre kértük: ők is hozzanak olyan fogásokat, amelyekkel leginkább meg tudják mutatni az ő régiójuk karakterét" - mondta el Balogh Károly tulajdonos az IKON étterem csapatának nevében.
A résztvevő éttermiségiek: Anyukám Mondta - Encs; Baricska Csárda - Balatonfüred; Chianti Étterem - Veszprém; IKON Étterem - Debrecen; Kistücsök Étterem - Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár - Eger; Mandula Étterem és Borbár - Villány; Nomád Hotel&Campsite - Noszvaj; Rosinante Fogadó - Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár - Pannonhalma; Walter Vendéglő - Perbál.
Vendégéttermek: Tuba Tanya - Nagyhegyes; Palkonyha - Palkonya; Erhardt Étterem és Panzió - Sopron.
/ SVÉT naprakészen: itt /