Gasztro hvg.hu 2014. szeptember. 05. 17:33

Stílusos vidéki vasárnap

Többezer ínyenc érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy a Nagy-erdei Békás-tó partján,a város vadonatúj rendezvényhelyszínén kóstolja végig a Stílusos Vidéki Éttermiség /SVÉT/ egyesülethez tartozó 14 étterem fogásait. Ahány konyha, annyi "világnézet", de egy biztos:mind régiójuk jellegzetes alpanyagaival, ízeivel készülnek.

 

A SVÉT azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti egyesülete. Tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek, 2012 óta a hatodik találkozójukat rendezik, hogy az ország különböző pontjain együtt mutatkozzanak be.

 A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményen, sőt - ahogy az egyesület alapelvei közé is tartozik - a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen bemutatkoznak.

A házigazda ezúttal a debreceni IKON étterem:  "Büszkék vagyunk rá, hogy ezúttal hozzánk látogatnak a stílusos vidéki éttermek és az IKON étterem csapatával együtt vendégül láthatjuk a közönséget. Mi itt, Debrecenben különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legjobb és a legközlebbi beszállítókkal, termelőkkel, tenyésztőkkel dolgozzunk együtt, így mutatva meg a helyi értékeket, ízeket, jellegzetességeket. Most barátainkat, kollégáinkat is erre kértük: ők is hozzanak olyan fogásokat, amelyekkel leginkább meg tudják mutatni az ő régiójuk karakterét" - mondta el Balogh Károly tulajdonos az IKON étterem csapatának nevében.

Az IKON már a hét elején kecskecsorbával hangolt
Facebook

A résztvevő éttermiségiek:   Anyukám Mondta - Encs; Baricska Csárda - Balatonfüred; Chianti Étterem - Veszprém; IKON Étterem - Debrecen; Kistücsök Étterem - Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár - Eger; Mandula Étterem és Borbár - Villány; Nomád Hotel&Campsite - Noszvaj; Rosinante Fogadó - Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár - Pannonhalma; Walter Vendéglő - Perbál.

Vendégéttermek: Tuba Tanya - Nagyhegyes; Palkonyha - Palkonya; Erhardt Étterem és Panzió - Sopron.

 / SVÉT naprakészen: itt  /

 

 

 
 
 
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?