A Zsámbéki Lángossütőt szavazták meg 2014-ben a rajongók „Vénusz kedvenc lángosozójának”. A balatoni különdíjat idén a Siófoki Palacsintasütő érdemelte ki, amelyik a neve ellenére nem csak a palacsinta-, hanem a lángos sütésben is igen nagy népszerűségnek örvend.
"Fülig összekened magad, de mindig megéri!" – így szól a Zsámbéki Lángossütő jelmondata, ahol immár 30 éve sütik a lángosokat. A „Vénusz kedvenc lángosozója 2014” cím méltán büszke nyertesei 2.639 szavazattal végeztek az országos Lángos Voks verseny első helyén. A cím mellett a nyertes 1000 liter minőségi Vénusz napraforgó-étolajat is kapott, amelyben akár egy éven keresztül sülhetnek a finomabbnál finomabb lángosok.
„Nagyon örülünk annak, hogy idén mi végeztünk az első helyen a Vénusz Lángos Voks versenyen. Ez a sokéves munkásságunk igazi elismerése, hiszen azoknak köszönhetjük, akik ismernek és szeretnek bennünket, valamint a lángosunkat” – nyilatkozta Nagy Gábor, a Zsámbéki Lángossütő tulajdonosa.
A „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2014” díjat és 500 liter Vénusz napraforgóolajt 776 szavazattal a Siófoki Palacsintasütő érdemelte ki. A különdíjas lángost az érdeklődők nem csupán a siófoki vasútállomásnál levő sütődében, hanem a tihanyi piacon is megkóstolhatják.
A Vénusz lángos adatbázishoz idén 192 új hely csatlakozott, így immár 621 lángosozóra lehetett szavazni a verseny során, melyekre közel 16.640 voksot adtak le a lángos-rajongók. A területi eloszlást tekintve ebben az évben a legtöbb lángosozót Budapest, Szeged valamint Nyíregyháza környékéről nevezték. Az összes szavazatot figyelembe véve azonban kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb lángosozó régió az idén is a Balaton környéke, ahonnan 138 hely került fel az országos lángos térképre.
A Vénusz Lángos Voks alkalmazás a versenyen túl immár három éve nemcsak abban nyújt segítséget a közel 36.340 felhasználó számára, hogy kiigazodjanak a lángossütők kavalkádjában és megtalálják a leginkább ajánlott helyeket, hanem abban is, hogy megnézhessék, hol, milyen lángost készítenek.
A voksolók a kívül ropogós, közepesen vastag, feltéttel jól ellátott lángosokat kedvelik leginkább.