Tikkasztó napok, fülledt esték, vízparti perzselődések, édes semmittevés a medence mellett, szóval tiszta erőből nyár. S mi tagadás, épp ideje a koktélozásnak.
A jéghideg citromos, gyümölcsös koktélok máris nyerők, de ki állítaná, hogy muszáj a virgin, vagyis az alkoholmentes változatokhoz ragaszkodnunk, pláne esténként, amikor már tényleg lazíthatunk. Mondjuk, a vodka és a habzóbor elég ütős párosítás lenne, ha nem tudnánk, hogy a koktélokhoz csak centekben mérik. Kaptunk néhány nyári, „slágergyanús” ötletet, továbbadjuk.
Bodza-lime örvény
Hozzávalók:
2 cl Finlandia Lime, 5 cl habzóbor, 2cl bodzaszirup, 5 cl szóda, fél lime cikkekre vágva
Elkészítés:
A vodka lime-ot és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk. Borospohárba, jégkockákra töltjük, majd felöntjük a habzóborral és a szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, lime gerezdekkel díszítjük.
Mangós pezsgés
Hozzávalók:
2 cl Finlandia Mango, 5 cl habzóbor, 3 cl mangópüré, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda, fél lime kifacsart leve
Elkészítés:
A mangópürét, a cukorszirupot, a lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Jégkockákkal kínáljuk, a díszítéshez cikkekre vágott mangót használunk.
Bíbor málna
Hozzávalók:
2 cl Finlandia Cranberry, 5 cl habzóbor, 3 cl málnapüré, 2 cl lime lé, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda
Elkészítés:
A málnapürét, a cukorszirupot,a lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk. Borospohárba – jégkockákra - töltjük, majd a habzóborral és szódával felöntjük. Az italt málnával díszítjük.
Megjegyzés: mi bizony mindig leesszük a koktélokról a díszeket…