Gasztro hvg.hu 2014. június. 13. 15:44

Slágergyanús koktélok - recept

Tikkasztó napok, fülledt esték, vízparti perzselődések, édes semmittevés a medence mellett, szóval tiszta erőből nyár. S mi tagadás, épp ideje a koktélozásnak.

 

 A jéghideg citromos, gyümölcsös koktélok máris nyerők, de ki állítaná, hogy muszáj a virgin, vagyis az alkoholmentes változatokhoz ragaszkodnunk, pláne esténként, amikor már tényleg lazíthatunk. Mondjuk, a vodka és a habzóbor elég ütős párosítás lenne, ha nem tudnánk, hogy a koktélokhoz csak centekben mérik. Kaptunk néhány nyári, „slágergyanús” ötletet, továbbadjuk.

Fülöp Máté

 

Bodza-lime örvény

Hozzávalók:

 2 cl Finlandia Lime, 5 cl habzóbor, 2cl bodzaszirup, 5 cl szóda, fél lime cikkekre vágva

Elkészítés:

A vodka lime-ot és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk. Borospohárba, jégkockákra töltjük, majd felöntjük a habzóborral és a szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, lime gerezdekkel díszítjük.

Mangós pezsgés

Hozzávalók:

 2 cl Finlandia Mango, 5 cl habzóbor, 3 cl mangópüré, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda, fél lime kifacsart leve

Elkészítés:

A mangópürét, a cukorszirupot, a lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Jégkockákkal kínáljuk, a díszítéshez cikkekre vágott mangót használunk.

 

Bíbor málna

Hozzávalók:

2 cl Finlandia Cranberry, 5 cl habzóbor, 3 cl málnapüré, 2 cl lime lé, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda

Elkészítés:

A málnapürét, a cukorszirupot,a lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk. Borospohárba – jégkockákra - töltjük, majd a habzóborral és szódával felöntjük. Az italt málnával díszítjük.

Megjegyzés: mi bizony mindig leesszük a koktélokról a díszeket…