A gulyás, a lángos és a töltött káposzta is szerepel abban az összeállításban, amelyet a CNN közöl a magyar konyháról. A portál tippeket is ad, hol érdemes elfogyasztani ezeket az ételeket.
A magyar konyha gazdag keveréke a közel-keleti, ázsiai és az európai konyhának, de az osztrák és a francia hatás is közvetlenül érződik rajta – írja a CNN abban az összeállításban, amelyben a legtipikusabb magyar ételeket ismerteti.
A felsoroláshoz elöljáróban annyit közölnek: a magyar konyha igazi rémálom a fogyókúrázóknak, viszont álom azoknak, akik szeretnek enni.
A listán elsőként szerepel a gulyás, amelyről nehéz megállapítani, pörkölt, vagy leves, és amelyet a cikk szerint a legszerényebb kávézótól kezdve a legelegánsabb étteremig mindenütt meg lehet találni. A cikk mégis azt ajánlja, ezt az ételt a Budapest Bisztróban próbáljuk ki.
Magyarország legtipikusabb street foodját, a lángost reggeli gyanánt ajánlja a hírportál. Leírják, hogy a magyarok tejföllel és reszelt sajttal eszik, és néha fokhagymát is tesznek rá, csak hogy bosszantsák a szomszédjukat. A cikk szerint lángosért érdemes Szentendréig elmenni.
A paprikás csirke szintén bejutott a listára, állításuk szerint tojásos nokedlivel verhetetlen, a legjobb pedig, ha a Budai Várban, az Alabárdos Étteremben próbáljuk ki.
A hortobágyi húsos palacsinta is szóba kerül, a CNN azt írja, a magyarok imádják ezt a szokatlan ételt, kipróbálni pedig a Pierrot Étteremben érdemes.
Ami még a listára felkerült: libamájpástétom, kürtőskalács, somlói galuska, Eszterházy torta, dobostorta, a hideg meggyleves, a töltött káposzta.