Egy új tanulmány szerint napi kétszeri joghurt fogyasztással mérsékelhető a szürke hétköznapok stressz-szintje, így az ebből következő betegségek kialakulására is jóval kisebb az esély.
A joghurt az agy érzelmi központjaira hat pozitívan, így tompítva az aggodalom, stressz érzetét. Az amerikai kutatás kitér arra is, hogy folyós tejtermék és folyós tejtermék között bizony van különbség: az ízesített joghurtitalok többsége ugyan hatásos, ám a prímet természetesen az egyszerű, élőflórás, natur joghurt viszi.
A tanulmány alapjául szolgáló kísérlet során leginkább az élőflórás, második helyen a baktériumoktól mentes, majd a joghurtot egyáltalán nem fogyasztó tesztalanyok bizonyultak a legkiegyensúlyozottabnak. A projektet jegyző Dr Emeran Mayer szerint egy megfelelő baktériumkoncertráció kikísérletezésével az általános közérzet és stresszes betegségek megelőzése mellett a krónikus fej-és hátfájdalmak ellen is ütőképes gyógyszerré avanzsálhat az élőflórás joghurt.