A hamburger világkarrierje vitathatatlan, még ha olykor rossz hírét is keltik penészfoltok vagy lóalkatrészek okán. A Kárpátok büszke bércei sem bírták visszatartani, mára mi is húspogácsa nagyhatalom vagyunk. Így a legszigorúbb ítészek se halogathatták tovább, megadták magukat a kor parancsának: elkészült a Gault&Millau- Bűvös Szakács nagy hamburger tesztje.
Lehet, hogy plusz csúcsok dőlnek meg, a húspogácsa láz nem hagy alább. A jobb hamburgereseknél kanyarognak a sorok, dől a lé. De mi mennyiért éri meg, és milyen az a mi? Most megmondja a tutit az MBTBD páros. A poén kedvéért tíz kicsi börgert ígérnek a címben, de ne tessék ijedezni, a skála szélesebb, 23 hamburgerezőt vettek szemügyre minőség, ár-érték arány alapján.
Az értékelés a Gault&Millau étterem- és élelmiszertesztek 20-as pontrendszerében ejtődött meg. Némi maliciózus megjegyzéssel, mi szerint a hamburgernek megvannak a "természetes műfaji határai" (?), így senki emberfia nem kívánhatja, hogy 16 pont fölé merészkedhessen bármely burgeres buci. 10 pont felett egyre inkább ajánlható, a 12-13 már komoly színvonalat jelez. Ja, ha csak így nem tíz kicsi börger: mert az ABC-sorrendben közölt értékelési listában találhatunk pár nem egyre inkább ajánlhatót, és éppen csak a középmezőnybe beugrót is...
Bevezetésként kis elmélkedés fine burgerekről és unfine burgerekről. Konkluzióként megnyugvás, hogy világuralomról tán mégsincs szó, az alagút végére halvány lidércfényeket vizionálnak az ítészek. Ami pedig közte van, vagyis a lényeg, az itt.