2013. július. 23. 09:48 MTI Utolsó frissítés: 2013. július. 23. 09:46 Gasztro

Egyre több vörös bor jön a pannonhalmi borvidékról

Egyről tíz százalékra ugrott a kékszőlő aránya a borvidéken. Az új fajtákat bevezetők legtöbbje merlot, cabernet franc vagy kékfrankos szőlőt telepít.

Jelentősen emelkedett az utóbbi évtizedben a vörösbort adó szőlő termésterülete a pannonhalmi borvidéken - írja keddi számában a Kisalföld.

Hangyál Balázs hegybíró a lappal azt közölte: egyről tíz százalékra ugrott a kékszőlő aránya.

Az új fajtákat bevezetők legtöbbje merlot, cabernet franc vagy kékfrankos szőlőt telepít. Ezzel a nagyüzemi termelés 1950-es évekbeli kezdetéig itt termő szőlőtípusok térhetnek vissza a borvidékre - tette hozzá.

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?