Eshet, fújhat, fagyhat, a monori Strázsahegyen kinyílnak a pinceajtók e hét szombatján. Különben is,a forralt bor mindentől megvéd, s akad hozzá jó falat is bőven.
A Monori Borút Egyesület harmadszorra rendezi meg a téli fesztivált Kalandozások jégvirágtól borvirágig címmel január 12-én a pincefaluban, ahol 15 helyen várják forralt borral és nem is akármilyen borkorcsolyákkal a vendégeket.
A H-pincében sós és édes muffinok, Kovács Robiéknál frissen sült mangalica töpörtyű, Nagy Lászlónál fánk, az Aranyi pincénél házi pogácsa, a Bicskei Gosztola pincénél Petrovaiék kürtőskalácsa és a Gosztola-féle kocsonya, a Csúzi családnál Panni sajtműhelyének termékei kínálkoznak.
Aki komolyabban gondolná a dolgot, annak többek között Gasztró Réka főz a Megyeri-Hanti pincénél lencsés-boros káposztalevest, a KétSzabónál a Nádas fogadó csapata tárkonyos vadragu levest aszalt gombás burgonyagombóccal és édes chiliben párolt csirkecomb filét hagymás fehérbab pürével.
A VMSZ pincénél marharostélyos csillagánizs redukcióval,Czeglédiéknél gyömbéres oldalas dijoni lencse-sütőtők raguval és így tovább. Antialkoholistáknak mézes tea Kovács Gomeznél, kulturszomjasoknak: zene, film a Kultpincében.
Részletes program: www.facebook.com/monoriborut