2012. december. 14. 14:29 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. december. 14. 13:55 Gasztro

6 nap a világvégéig: titkos vágyak a villamoson

Nyáron indult, és 2012 végéig jár az a villamos Brüsszelben, amelyiken Michelin-csillagos séfek készítenek ételkülönlegességeket az érdeklődőknek. Még kipróbálhatja.

Étteremmé alakított át egy villamost még nyáron az Electrolux. A fejlesztés lényege, hogy miközben élvezzük a belga gasztronómia ízeit Michelin-csillagos séfek tálalásában, Brüsszel legszebb utcái mennek el melletünk.

A villamos belső tere az Eletrolux miatt minimalista skandináv designra épít fehér bútorokkal, kékes neonfénnyel, és fapadlóval.

A vendégek beszélgethetnek a séfekkel, akik beavatják őket néhány gasztronómiai titokba, és megmutatják, hogyan lehet gyorsan, erőfeszítés nélkül valódi gasztronómiai csodákat alkotni – akár otthon is.

A villamos hetente hat napon át közlekedik, esténként hetente háromszor vállalati rendezvényeknek ad otthont, a többi napon viszont a nagyközönség előtt is nyitva áll.

Az élmény 75 euróba kerül. Ezért jár egy háromfogásos menü, két pohár pezsgő, két pohár fehér bor, két pohár vörös bor, és víz.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?