2012. december. 07. 14:38 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. december. 07. 13:18 Gasztro

Virítsunk véres hurkával karácsonykor - blogajánló

Ezekben a napokban másról sem hallani,mint hogy ki,mit,mennyiért,mit csinál karácsonyra. Folynak a konyhai terepgyakorlatok,míg össze nem csuklunk a Csendes éj hangjaira.

Most levadásztunk egy jó ötletet, olcsó,meglepő, első hallásra talán megrázó is. "Akinek megemlítettem eddig, hogy véres hurka bonbont készítettem, mindenki kiakadt rajta” – állítja a Rita konyhája szerzője, a kedélyeket megnyugtatandón mindjárt hozzátéve, pedig nem is tett a hurkába csokoládét. Viszont hústűre húzta a hurkagolyókat,és narancsolajos majonézzel, céklasalátával,diós morzsával bonbonizálta.

A receptért látogasson el a blogra.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?