Gasztro hvg.hu 2012. október. 09. 16:33

Mit tud a hétszer drágább zsömle?

Akár 5-7-szeres különbség is lehet az ételallergiások számára fogyasztható élelmiszerek és a normál, nem diétás élelmiszerek ára között.

A gluténmentes lisztek 5,3-szor drágábbak, mint a normál finomlisztek, és a gluténmentes kenyereknél is nagyságrendileg hasonló, 5,7-szeres az eltérés a két átlagár között. A gluténmentes zsömle azonban egyenesen 7,6-szoros átlagáron található a boltokban a normál árú termékekhez képest, míg a gluténmentes pizza kétszeres áron, a gluténmentes spagetti háromszoros áron érhető el - derül ki a diétázóknak szóló Majomkenyér.hu legfrissebb felméréséből. Hogyan lehet spórolni? A cikkből kiderül.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?